Home Shëndetësi Jo yndyra në shtatzani

Jo yndyra në shtatzani

Sipas një studim të ri, shkencëtarët kanë zbuluar një lidhje ndërmjet ushqimit të nënës gjatë shtatzënisë dhe sëmundjes serioze të mëlçisë te fëmija i saj.

Ky studime në fakt, është treguar se fëmijët, nënat e të cilëve gjatë shtatzënisë konsumojnë sasi të mëdha të yndyrave, sidomos atyre të ngopura, janë të rrezikuar që më moshën madhore të sëmuren nga mëlçia yndyrore joalkoolike.

Shkencëtarët të cilet kanë bërë studimin planifikojnë të bëjnë studime shtesë për të zbuluar se pse vjen deri te kjo shfaqje, pasi që deri më tani ata kanë arritur vetëm ta zbulojnë se ndodh, por jo edhe arsyen pse ndodhe qe femjet të lindin me këtë smundje serioze.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...