Home Shëndetësi Ju dridhen duart? Ja domethënia!

Ju dridhen duart? Ja domethënia!

Ju dridhen duart? Ja domethënia!A ju dridhen duart, çfarë ndodh? Me siguri asgjë.

Një “destabilizim” në duar është krejt normale, e këtë e shkakton tremori fiziologjik.

Këto dridhje normale nganjëherë mund të shkaktohen, por edhe të çrregullohen si pasojë e konsumimit të madh të kafesë, apo kur jeni ekspozuar stresit kronik.

Shmangia e shujtave dhe marrja e disa ilaçeve të caktuara po ashtu mund ta shkaktojë këtë dridhje në duar.

Rreth gjysma e nejçëve në botë së paku kanë nga një anëtar që kohë pas kohe ka ‘sulme’ të tilla.

Ilaçet mund të ndihmojnë, por një numër i madh i njerëzve nuk i përdor ilaçet dhe ndihen mirë edhe pa to.

Në raste të rralla, kjo dridhje mund të jetë shenjë e hershme për sëmundje të Parkinson-it apo sklerozë multiple.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...