Home Shëndetësi Ju kërcet nofulla kur e hapni gojën, e vërteta do t'ju lë...

Ju kërcet nofulla kur e hapni gojën, e vërteta do t’ju lë pa fjalë

Dhimbjet e kokës në mëngjes, stresi, tensionimet dhe kërcitja që dëgjoni sa herë hapni gojën, janë simptoma të çrregullimit temporalmandibular, transmeton gazeta “Kosova Sot”.

Zakonisht simptomat e para janë dhimbjet në qafë dhe dhimbjet e kokës. Në shumicën e rasteve shkon kohë e gjatë derisa pacienti ta marrë diagnozën e duhur.

1

Siptomat e çrregullimit temporalmandibular: tensionim në muskujt e qafës; dhimbje gjatë përtypjes dhe përpirjes; dhimbje në nofulla; marramendje; kërcitje gjatë hapjes së gojës; ushtimë në veshë; dhimbje në pjesën e sipërme të shpinës.

Nëse vëreni disa prej këtyre simptomave, vizitojeni mjekun. Reagoni menjëherë, sepse diagnostikimi merr kohë.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...