Ju vijnë fatura të larta? Këta janë harxhuesit më të mëdhenj të rrymës që i keni në shtëpi!

7Në kuzhinën tuaj ndodhen dy harxhuesit më të mëdhenj të rrymës elektrike – frigoriferi dhe shporeti elektrik.

Frigoriferi harxhon më shumë pasi që patjetër duhet të punojë vazhdimisht, ndërkaq shporeti elektrik pasi që për një orë tërheq më së shumti energji elektrike.

Bojleri do të ju harxhojë 60 kilovatë-orë nëse çdo ditë e lëshoi, ndërkaq dritat e shtëpisë do të harxhojnë 45 kilovat.

Pas tyre vjen lavatriçja me 36 kilovat, ndërkaq më pas vijnë televizori, fshirësja elektrike dhe hekuri për hekurosje.

“Plazma” ekranet harxhojnë 400 vatë energji, ndërkaq LCD ekraneve u nevojiten rreth 180 vatë energji.