Home Këshilla të ndryshme Kafja parandalon kancerin e lëkurës

Kafja parandalon kancerin e lëkurës

Hulumtimet rreth kafes po sjellin vetëm lajme të mira. Kohë më parë është publikuar një studim i cili ka treguar se kafja ndihmon me sukses në mjekimin e depresionit, ndërsa tash është zbuluar se kafja parandalon edhe karcinomën e lëkurës. 

Kjo formë e karcinomës është më e shpeshta, prandaj ky lajm është mjaft inkurajues për pacientët anekënd botës.

Nga Shoqata amerikane për hulumtimin e kancerit thonë se kafja është shumë e dobishme për shëndetin tonë dhe pengon formimin e qelizave kancerogjene.

Femrat të cilat pinë nga tre filxhanë të kësaj pije në ditë, janë për 20 për qind më pak të rrezikuara që të sëmuren nga karcinoma e lëkurës, ndërsa meshkujt që pinë kafe janë për 10 për qind më pak të rrezikuar nga kjo sëmundje, në raport me ata që nuk pinë.

Ajo që dihet sigurt është se përbërësi kryesor i kafes, kafeina, është meritori që e bën këtë pije të suksesshme në luftimin e karcinomës së lëkurës

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...