Home Shëndetësi Kakao mund të ndalojë proceset inflamatore

Kakao mund të ndalojë proceset inflamatore

Kakao mund të ndalojë proceset inflamatoreKakao ndihmon për migrenës.Qe disa vite, shkencëtarët janë duke punuar intensivisht në studimin e aftësisë së kakaos për mjekimin e çrregullimeve të ndryshme shëndetësore.

Ndërsa një studim i ri, i realizuar te minjtë laboratorikë, ofron të dhënat se kakao mund të ndalojë proceset inflamatore brenda ganglionit trigeminal, që konsiderohen se kanë rëndësi të madhe në paraqitjen e migrenës.

Supozohet se kakao pengon aktivitetin e proteinave përgjegjëse për zhvillimin e këtyre inflamacioneve, të cilat për pasojë kanë shfaqjen e migrenës.

Mekanizmi i saktë ende nuk është qartësuar, dhe duke qenë se ky studim është vetëm fillimi, autorët thonë se duhet të realizohen edhe hulumtime të mëtutjeshme për ta kuptuar edhe më shumë mënyrën e shfaqjes së migrenës dhe njëkohësisht të zhvillojnë metoda për parandalimin dhe mjekimin e saj.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...