Kamasutra, për seks joshës dhe perfekt

Jeni humbur mes këshillave për seks të mirë, të shkëlqyer dhe të përkryer? Shumë nga këto vështirësi dhe probleme të jetës sonë seksuale mund të evitohen, po qe se gjatë marrëdhënies seksuale zbatoni këto rregulla të thjeshta, të cilat ekspertët i kanë quajtur të arta.

Kamasutra tregon shtatë gjendje të dashurisë, që bëjnë të njohur shtatë ligje shpirtërore të dashurisë….

E para është tërheqja, e cila fitohet vetëm me natyrshmërinë; e dyta është entuziazmi, kur tërheqja mes dy personave është kaq e fortë sa mund t’i transportojë përtej perceptimit të përditshëm; e treta është bashkësia: në këtë pikë, të dashuruarit kalojnë në territorin e të panjohurës, duke marrë nga njeri-tjetri atë çfarë vete nuk e kanë.

Pastaj vjen intimiteti, pika e katërt. Këtu mishi bashkohet me mishin dhe shpirti me shpirtin. Të jesh intim, nuk do të thotë vetëm të besh seks, por ta besh atë pa kufij, pa pasur orgazmën si objektiv prej egoisti. E pesta është braktisja e vetvetes: Ligji i braktisjes pranon se të braktisesh në duart e një personi tjetër është mënyra më e mirë për të gjetur unin e vërtete. Me pas vjen pasioni, që lidhet me fuzionin e forcave mashkullore dhe femërore prezentë në secilin prej nesh dhe në fund mbërrin në ekstazë, kur shpirti lëngëzon nga dashuria dhe ndodh fuzioni i egos individuale me atë kozmike.

BASHKIMI MIDHJES

Mbështetur mbi shpinë femra përthyen kofshët mbi bark. Mashkulli e mban nga gjunjët, i përdor kofshët e femrës për t’u mbajtur e për të lehtësuar lëvizjet para-mbrapa.

Për:
Penetrim i thellë dhe hapësirë e mirë lëvizjesh.
Që të dy kanë një stimulim të mirë sepse vagina mbështetet në penis.

Kundër:
Mund të jetë me pak dhimbje për femrën nëse penetrimi është shumë i thellë.

POZICIONI YING E YANG

Mbi një sipërfaqe të ngurtë e te qëndrueshme, femra ulet mbi gjunjët e partnerit i cili është i përkulur. Për të përmirësuar qëndrueshmërinë burri duhet të mbështesë shpinën mbi një sipërfaqe vertikale si p.sh. në këndin e krevatit.

Për:
Ky është një pozicion origjinal dhe shumë i kënaqshëm.

Kundër:
Është një pozicion i vështirë për tu mbajtur, i cili i jep mashkullit një fuqi muskulore dhe një ekuilibër shumë të mirë.

POZICIONI I LUGËS

Femra zgjatet në krahë me këmbët e përthyera. Mashkulli mbështetet mbrapa saj për ta penetruar dhe shumë lehtë mund t’i përkëdheli klitorin dhe gjokset, duke e puthur nga mbrapa qafën dhe veshët.

Për:
Pozicion i ëmbël dhe çlodhës për përkëdhelje intime në çift.
Femra mund të masturbohet me dorën e partnerit për të arritur më shpejt orgazmën.

Kundër:
Hapësira e lëvizjeve te vitheve e kufizuar.

BASHKIMI I FLUTURËS

Nisur nga pozicioni ku femra është ulur mbi burrin, gruaja s’postohet nga mbrapa duke sjellë këmbët përpara ndërsa burri shtrihet duke i mbështetur mbi krahë. Të dy lëvizin kofshët në mënyrë rrotulluese, njëri në mënyrë të kundërt të tjetrit. Femra mund të përdori këmbët për të filluar futjen dhe nxjerrjen e penisit të partnerit.

Për:
Pozicion origjinal dhe estetik.
Hapësira midis dy partnerëve lejon të shikosh veprimet e tjetrit.
Varietet i madh në lëvizjen e kofshëve.

Kundër:
Pozicion shumë atletik.
Duart nuk nevojiten.

POZICIONI I LËKUNDËS

Femra i kthen kurrizin burrit e mund të ulet tek ai duke u mbështetu te këmbët ose duke vënë gjunjët tek kofshët tij, ky pozicion lejon një hapësire të madhe lëvizjeje.

Për:
Pozicion që i lejon burrit një pamje te mirë mbi penetracionin dhe një panoramë shumë eksituese mbi bythët dhe vaginën e partneres.
Hapësirë e madhe lëvizjesh mbi të gjitha (në versionin e gjunjëzuar) për t’i dhënë një kënaqësi të madhe mashkullit dhe për ta çuar në orgazmë.
Femra mund të fantazojë mbi partnerë imagjinarë.

Kundër:
Këndi i penetrimit mund të jetë pak komod për disa burra.

BASHKIMI I AKREPIT

Duke u nisur nga një pozicion ku femra kalon me shpinë partnerin, s’postohet mbrapa derisa të mbështes shpinën tek kraharori i burrit.
Për një pozicion më komfort femra mund të shtrijë këmbët në të njëjtin drejtim me ato të partnerit.

Për:
Pozicion origjinal, këshillohet për dashurinë tantrike.
Kontakt maksimal midis partnerëve.
Burri mund të përkëdheli lehtësisht vaginën e gjokset e partneres.

Kundër:
Nuk këshillohet për femrat që kanë shqetësime nga shpina.
Hapësira e lëvizjeve e kufizuar.

BASHKIMI I LOPËS

Një pozicion klasik që është vlerësuar në mënyrë universale për një eksitim dhe ndjeshmëri të jashtëzakonshme për sa i përket të dy partnerëve. Femra me këmbë e dorë në tokë penetrohet nga burri nga mbrapa që mbahet mbi gjunjë .
Partnerja mund ta bëj pozicionin më të rehatshëm duke përdorur ndonjë jastëk për të mbështetur bërrylat.

Për:
Një stimulim shumë i mirë të pjesës së përparme te vaginës dhe të pikës G.
Penetrimi është shumë i ndjeshëm dhe shumë i thellë.
Në këtë pozicion i jepet një mundësi mashkullit për të prekur gjokset dhe klitorin e femrës.
Meqenëse është shumë eksituese për mashkullin që i lejon të realizojë dëshirën për dominim .
Femra fillon të imagjinoj mbi partnerë imagjinar.

Kundër:
Disa femra mund të ndihen të nënvlerësuara nga pozicioni. /Telegrafi/