Home Këshilla të ndryshme Kamomili rregullon tretjen

Kamomili rregullon tretjen

Kamomili rregullon tretjenNdoshta nuk e dini por nga kamomili ka dobi të shumëfishta për shëndetin. Përdoret kundër dhembjeve dhe shtrëngimeve, inflamacioneve të lëkurës dhe mukozës së gojës, fytit, hundës, syve, po ashtu për rregullimin e tretjes së ushqimit, pastrimin e rrugëve urinare nga jashtë dhe brenda, kundër hemorroideve.

Është mirë që çajin nga kamomili ta pini pa përdorur shtesë të sheqerit, apo në sasi shumë të vogël, ndërsa është ideal nëse ëmbëltimin e zëvendësoni me një lugë mjaltë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shafrani i Indisë, një bimë çudibërëse

Shafrani i Indisë po konsiderohet si një ilaç në mjekësi. Kjo bimë njihet mijëra vjet më parë në Indi, duke u përdorur përveçse si një erëz aromatike edhe si një bimë mjaft e efektive medicionale me përfitime të shumta shëndetësore. Përbërja shafranit nga kurikumi, ka bërë që shkencëtaret ta krahasojnë kurikumin me medikamente anti- inflamatore, por pa efekte anësore, sidomos për...