Home Shëndetësi Kanceri dhe lidhja e ngushte me alkoolin

Kanceri dhe lidhja e ngushte me alkoolin

Ne 5,6% te rasteve sulmi ne organizmin tone nga qelizat kancerogjene eshte i lidhur me konsumimin e akloolit.

Kjo eshte vertetuar nga nje studim i kryer ne Australi mbi impaktin qe ka alkooli mbi kancerin dhe shfaqjen e tij ne popullsi.Hulumtimi ka treguar se alkooli eshte pergjegjes per shfaqjen e kancerit ne nje perqindje me te larte sesa mendohej.

Sipas specialisteve nje konsum i perditshem i alkoolit ne nivele te moderuara eshte shkak per 5.6% te rasteve te shfaqjes se kancerit te ezofagut, 41% te kancerit te gojes dhe  22% te rasteve te kancerit te gjirit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...