Home Shëndetësi Kanceri i gjirit, zbulohet sëmundja që e shkakton

Kanceri i gjirit, zbulohet sëmundja që e shkakton

Studiuesit kanë gjetur një lidhje mes kancerit të gjirit dhe diabetit të llojit 2 te femrat, sidomos te ato pas menopauzës.Diabeti i llojit 2 veçanërisht pas menopauzës shton rrezikun për zhvillimin e kancerit të gjirit me 27%.

Studimi në fjalë u publikua në revistën British Journal of Cancer, ku u analizua lidhja mes kancerit dhe diabetit.

Gjatë studimit u zbulua lidhja mes kancerit, diabetit dhe mbipeshës, ku u krahasuan rezultatet e 56 mijë femrave që diagnostikoheshin nga kanceri i gjirit, transmeton Noa.al.

Nga ana e ekspertëve thuhet se vijon të mbetet shqetësues fakti se nuk është zbuluar raporti shkak-pasojë mes diabetit dhe kancerit të gjirit, ndërsa shtohet se obeziteti është një faktor i njohur për shkaktimin e diabetit të tipit 2 dhe për kancerin e gjirit, kështu që këshillohet që femrat ta mbajnë peshën e tyre trupore nën kontroll.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatzënë në kohë coronavirusi: Ç’duhet të dini

Shtatzënia në kohë pandemie, sigurisht që shoqërohet me frikë dhe dilema më të mëdha se ato në kohëra normale Shumë vajza/gra presin të sjellin në jetë fëmijët e tyre në një kohë kur e gjithë bota është izoluar nga frika e përhapjes së coronavirusit. Edhe në vende shumë të zhvilluara shtatzënat po konsiderojnë sërish lindjen nga shtëpia për të shmangur një...