Home Shëndetësi Kanceri i lëkurës varet nga faktorët gjenetikë

Kanceri i lëkurës varet nga faktorët gjenetikë

Njerëzit, të afërmit e të cilëve kanë pasur kancer të lëkurës, mund të kenë më shumë gjasa të preken vetë nga kjo sëmundje, sipas një studimi të realizuar së fundmi.

Studiuesit sugjerojnë se rreziku gjenetik i sëmundjes mund të jetë më i lartë edhe nëse njerëzit kanë zakone më të mira për kujdesin ndaj rrezeve të diellit, se të tjerët në familjen e tyre.

Rreziku për t’u prekur nga melanoma, kanceri i pestë më i zakonshëm në Britani të Madhe, rritet me 74% për njerëzit, të afërmit e të cilëve kanë pasur sëmundjen.

Gjithashtu ata me një histori familjare të kancerit të lëkurës mund të kenë më shumë gjasa të marrin karcinoma të qelizave bazale dhe squamous – dy kancere të tjera të zakonshme të lëkurës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

99 Emrat e Bukur të Allahut

1. ER RAHMAN (I Gjithëmëshirshmi); 2. ER RAHIM (Mëshirëploti). “Zbritje prej Mëshiruesit, Mëshirëplotit!” Fusilet, 2. 3. EL MELIK (Sunduesi); 4. EL KUDUS ( i Pastërti); 5. ES SELAM (Paqedhënësi); 6. EL MUMIN (Siguruesi); 7. EL MUHEJMIN (Mbizotëruesi); 8. EL AZIZ (Fuqiploti); 9. EL XHEBAR (i Gjithëfuqishmi); 10. EL MUTEKEBIR (I Madhërishmi). “Ai është Allahu që nuk ka zot tjetër përveç Tij, Sundues i përgjithshëm, i Pastër (prej të metave që...