Home Shëndetësi Kanceri i vezoreve, femrat e gjata me te rrezikuara

Kanceri i vezoreve, femrat e gjata me te rrezikuara

Gjatësia, si një nga kriteret për t’u cilësuar femër e bukur, ndoshta nuk është diçka edhe aq pozitive. Një studim fundit ka gjetur lidhje me shtatlartësisë dhe mundësisë për t’u prekur nga kanceri i vezoreve.

Sipas studimit të kryer nga Universiteti i Oksfordit, femrat e gjata janë më të rrezikuara nga kanceri i vezoreve se femrat shtatshkurtra.

Studimi ka përfshirë rreth 100 mijë femra të diagnostikuara me kancer në vezore dhe ka dalë në përfundimin se për çdo 2 cm më shumë gjatësi trupore, rreziku rritet me 7 për qind.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...