Keni dhimbje koke? Beni seks dhe do t’ju kaloje

Nje studente 22 vjece, Ilary, kishte shkuar tek mjeku i universitetit te saj per t’u vizituar nga dhimbja e vazhdueshme dhete bezdisshme e kokes.

Mjeku e ka pyetur: “Deshiron qe dhimbja e kokes te kaloje? Thjesht, bej me shume seks”.

Por vajza i ka thene mjekut se nuk ka te dashur, “Athere gjej nje shok”, i’a ktheu mjeku, “Do te shohesh se edhe ai do te jete i kenaqur”.

Sigurisht qe pergjigjia e mjekut nuk eshte normale, por e gjitha kjo ka nje kuptim. Ne universitetin e Connecticut, i njejti ku studion Ilary, kane bere disa eksperimente ne lidhje me migrenen.

Kane mbledhur nje grup vajzash te reja qe vuajne nga dhimbja e kokes dhe i kane ndare ne dy grupe, nje grupi i ka dhene medikamente dhe tjetrit jo. E pra, eshte vene re se, ne prani te aktivitetit te shpeshte seksual, vajzat qe nuk marrin ilace farmaceutike, kane kaluar problemin e dhimbjes se kokes. Kjo, ne nivel mjeksor, sepse gjate aktivitetit seksual clirohen ne organizem substanca me origjine hormonale, qe ndikojne ne qendrat e trurit, duke lehtesuar dhimbjet.

Pra tashme e dini cfare te beni kur keni dhimbje koke, “Alo, pershendetje, kam dhimbje koke, vjen nga mua sonte?”. Me siguri qe miku juaj nuk do refuzoje ftesen.