Home Shëndetësi Këshilla për flokët e lyer

Këshilla për flokët e lyer

floketMbase ju nuk i jepni rëndësinë e duhur por duhet të jeni të sigurtë që grupi i flokëve të lyer është ai grup që kërkon më tepër kujdes. Flokët mund të ashpërsohen shumë dhe në rastet kur ato nuk marrin trajtimin e duhur, mund të pësojnë dëme të mëdha, ose të pandreqshme.

Duhet të kujdeseni që kur të lyeni flokët boja të cilin përdorin parukierët ose boja që ju vetë e përdorni në shtëpi, të jetë e pasur me shumë kripëra minerale, përbërje bimore. Nëse bojërat e flokëve nuk janë të tilla, atëherë qimet e flokëve ashpërsohen shumë dhe këputen shumë lehtë.

Gjeni një shampo që i përshtatet tipit të flokëve tuaj, mos harroni se shumë e rëndësishme është të përdorni gjithmonë edhe krem flokësh si dhe ampula për flokët të cila do t’iu ndihmnojnë shumë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Pse duhet t’i konsumojmë hithrat?

Hithra rekomandohet për trajtimin e disa sëmundjeve dhe është një nga bimët natyrale medicinale më të zakonshme. Hithrat që rriten dhe nisin të lulëzojnë nga stina e pranverës e deri në vjeshtë janë shumë të dobishme për shëndetin e përgjithshëm. Po ashtu, nëse nuk e keni ditur, hithra përdoret edhe për masazh kundër dhimbjeve reumatike, gjë që nisi të përdorej fillimisht...