Home Shëndetësi Këshilla si të keni flokë të shëndetshëm

Këshilla si të keni flokë të shëndetshëm

floket

Flokët janë gjysma e bukurisë së femra kanë thënë të moçmit. Por duke qënë  se femrat kanë dëshirë të eksperimentojnë me ngjyrat, modelet, shpesh herë ndodh që ato digjen shumë, humbasin shkëlqimin. Sot do t’ju këshillojmë disa metoda se si të evitoni flokët e djegur, dhe majat e dyfishta.

Duhet të heqim dorë nga përdorimi i tepruar i tharëses, pjastrës dhe mashës. Duhet të shmangni sa më shumë të jetë e mundur dekolorimin e flokëve. Duhet të shmangni krehjen e flokëve kur janë të lagësht.
Në shumicën e rasteve përdorni një krehër me dhëmbë druri.  Para shampos përdorni vajra me bazë hidratuese dhe gjalpi. Këto vajra duhen përdorur një herë javë. Gjithashtu përdorni një krem pas shampos. Shmangni kapjen e flokëve në mënyrë konstante. Ato nuk do të jenë më elastikë dhe të buta. Gjithashtu shmangni shkallëzimet e tepërta.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...