Këta përbërës ushqimor nuk mund t’i përzini bashkë në asnjë mënyrë

Mund të befasoheni kur të mësoni që ka kombinime të ushqimeve që duhet t’i shmangni.

Kombinimi i ushqimeve të caktuara mund të ketë ndikim negativ në sistemin tonë tretës dhe të na bëjnë të ndihemi të sëmurë, transmeton Klan Kosova.

Këto janë disa nga produktet ushqimore që nuk mund të përzihen njëri me tjetrin:

Domatet dhe trangujt
Vendosja e këtyre dy përbërësve së bashku mund të pengoj proceset biomekanike në trupin tuaj. Vitaminat që këto ushqime përmbajnë mund të mos absorbohen si duhet kur hahen së bashku.

Patatet dhe mishi
Mund të tingëllojë e shijshme, por fatkeqësisht nuk është kombinimi më I shëndetshëm. Amidoni në patate kërkon lëngje tretëse alkalike, kurse proteinat në mish kërkojnë lëngje acidike. Ky kombinim mund të shkaktoj djegësie, fyerje, dhe probleme tjera me tretje.

Sandviç dhe kafe
Karbohidratet e thjeshta në bukë parandalojnë tretjen adekuate të kalciumit nga djathi. Shtimi i kafesë në këtë përzierje nuk sjellë aspak dobi për zemrën. Në vend të kafesë, mund të pini çaj të gjelbër.