Këto janë 5 shenja që tregojnë se mund të keni kancer

Pothuajse një e treta e pacientëve të rinj me kancer diagnostikohen kur sëmundja arrin në një shkallë avancuese, ka gjetur hulumtimi nga ‘Teenage Cancer Trust’.

Kanceri tek njerëzit e rinj është i vështirë për t’u diagnostikuar. Rreth 2,500 njerëz të rinj të moshave 13 dhe 24 diagnostikohen me kancer çdo vit, që do të thotë se kanceri tek të rinjtë është i pazakonshëm dhe nuk mund të vërehet.

Kështu, për t’i ndërgjegjësuar njerëzit rreth kancerit, ‘Teenage Cancer Trust’ ka mbledhur 5 shenjat paralajmëruese që tregojnë se mund të keni kancer, transmeton Gazeta Express.

Këto janë ato:

1. Dhimbje e pashpjegueshme

2. Gungë ose ënjtje

3. Humbje e dukshme e peshës

4. Lodhje ekstreme

5. Ndryshimet në nishan – nëse keni