Home Këshilla të ndryshme Keto janë arsyet shkencore pse disa femra tradhëtojnë

Keto janë arsyet shkencore pse disa femra tradhëtojnë

5Shkencëtarët nga Teksasi kanë bërë kërkime nëse gratë tradhëtojnë nën ndikimin e hormoneve, ose për shkak se ato janë të pakënaqura dhe kanë gjetur se …

Në studim u përfshinë 52 femra studente në mes të 17 dhe 30 vjeqare, që nuk kanë përdorur kontraceptivë. Shkencëtarët kanë studiuar marrëdhënien në mes të motivimit seksual dhe estradiolit – hormoni që sekretohet nga vezoret dhe që është i lidhur me aftësinë riprodhuese apo i ashtuquajturi  “hormon i seksit”.

Shkencëtarët matën nivelet e këtij hormoni në organizmin e vajzave në javën e ovulacionit dhe kërkuan prej tyre që të vlerësojnë atraktivitetin e tyre fizik, tendencat e tyre për mashtrim dhe tradhëti të partnerit të përhershëm. Vëzhguesit e pavarur vlerësuar poashtu atraktivitetin e tyre fizik.

U vërtetua se niveli i estradiolit te femrat është i lidhur ngushtë me mendimin personal për atraktivitetin e tyre fizike. Ato e shohin veten shumë tërheqëse.

Femrat me nivele të larta të hormoneve treguan një gatishmëri të madhe për të flirtuar, lidhje seksuale, por niveli estradiolit është i lidhur negativisht me kënaqësinë seksuale, të cilën ja jep një gruaje një partner i përhershëm.

Shkaku i tradhëtisë, megjithatë, duhet të kërkohet te kënaqësia që e ofron, ose nuk e ofron, partneri i përhershëm. Mekanizmat psikologjikë ende luajnë një rol të rëndësishëm në motivimin seksual dhe sjelljen e femrave.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...