Këto janë ushqimet që nuk duhet të ngrihen

Këto janë ushqimet që nuk duhet të ngrihenNgrirja e ushqimit është një metodë e ruajtjes së tij, mirëpo disa ushqime nuk mund t`i rezistojnë procesit të ngrirjes-shkrirjes.

Mësoni se cilat janë ato:

Djathi

Llojet e djathrave të buta si gjiza, djathi i dhisë apo kajmaku nuk është mirë të ngrihen e më pas të rishkrihen pasi mund të prishin formën dhe shijen e tyre. Djathi i fortë si parmezani dhe cedar zakonisht janë të sigurtë, por sërish është më mirë të bleni vetëm ajo çka ju nevoitet dhe ta vendosni siç duhet në frigorifer.

Produktet e qumështit

Ajkën, dhallin, jogurtin, shtalpën dhe kremin, të gjitha ndani veç e veç dhe sistemoni në frigorifer.

Vezët

Vezët mund të zgjerohen gjatë procesit të ngrirjes, duke shkaktuar që lëvozhga të kriset dhe të lejojë bakteriet të hyjnë brenda- kjo nuk është aspak një gjë e mirë. Vezët e gatuara si dhe salcat e ndryshme me përbërje nga vezët si salca holandeze, majonezi dhe salca merengë me vezë të rrahur, hyjnë gjithashtu në kategorinë e produkteve që nuk bën të futen në frigorifer.

Ushqim i skuqur

Ushqimet e skuqura nuk janë aspak të mira gjatë ngrirjes në frigorifer dhe shkrirjes së tyre.

Kafeja

Është në rregull nëse ruani në frigorifer qese apo paketime të mbyllura të kafesë deri në një muaj. Por, nëse e keni hapur qesen dhe filloni të merrni kafe gradualisht dhe sërish ta vendosni brenda, atëherë kafeja mund të prishet.

Disa prodhime

Produktet që kanë përmbajtje të lartë të ujit (trangulli, shalqiri, marula) zbuten dhe krijojnë lagështi gjatë ngrirjes dhe shkrirjes.

Erëza të freskëta

Provoni të fusni erëza të freskëta në frigorifer dhe do t’i shihni rezultatet duke përfunduar në tharrje dhe lagështi.

Pasta të gatuara

Pastat e gatuara shëndrrohen në brumë të qullët pas ngrirjes. Mënjanoni pa përjashtim këtë.

Salca të trashura me miell ose miell misri

Këto lloje të salcave siç janë beshameli dhe salca me lëng mishi, nuk preferohen t’i nënshtrohen disa herë procesit të ngrirjes dhe shkrirjes.

Avokado

Forma e avokados ndryshon gjatë ngrirjes, kështu që tentoni mos ta bëni asnjëherë këtë.

Patate

Kur ka qenë hera e fundit që keni kërkuar një patate të butë, të freskët dhe jo të lëmuar? Pikërisht, për këtë, largojuni ngrirjes së tyre sepse e humbin origjinalitetin.