Home Këshilla të ndryshme Këto janë ushqimet që nuk duhet t’i hani kur keni gurë në...

Këto janë ushqimet që nuk duhet t’i hani kur keni gurë në veshka

Këto janë ushqimet që nuk duhet t’i hani kur keni gurë në veshkaKur keni gurë në veshka, duhet të pini sa më shumë ujë dhe lëngje të tjera (sidomos lëng limoni), duhet të ecni sa më shpesh, duhet të keni një dietë të balancuar që nuk përmban shumë proteina mishi etj.

Por, cilat janë ushqimet që nuk duhet t’i hani kur keni gurë në veshka?

Në qoftë se keni gur me përbërje kalciumi, duhet të hani më pak kripë apo ushqime të kripura. Gjithashtu, duhet të përpiqeni të mos merrni më shumë dozë kalciumi apo vitamine D, se ç’është e rekomanduar.
Në qoftë se guri juaj ka përbërje oxalate, limitoni ushqimet që e kanë oxalatën në përbërje.

Kjo përfshin:

çokollatën
perime, si: spinaqi, sallata etj.
arra dhe kikirikë
fara susami
raven
qumësht soje
panxhar
patate të ëmbla.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...