Home Ushqim Kikirikët dhe kanella, në ndihmë të diabetikëve

Kikirikët dhe kanella, në ndihmë të diabetikëve

Një tjetër studim ka treguar se përdorimi i rregullt i kanellës dhe i kikirikëve mund të ulë nivelin e glukozës, triglicerideve,LDLkolesterolin në gjak tek personat me diabet T2.

Përdorimi i rregullt i kanellës mund të ul nivelin e glukozës, triglicerideve,LDLkolesterolin në gjak tek personat me diabet T2, kështu që sugjerohet që kanella të jetë në dietën e këtyre personave.

Konstatime të ngjashme ka dhe për kikirikët, ku rekomandohet të përdoren rreth 30gr në ditë për të pasur efekt në rritjen e nivelit të magneziumit (niveli i ulët i magneziumit lidhet me shtimin e rrezikut për paraqitjen e diabetit), folateve, bakrit, vitaminave E dhe B6, argjininës dhe, po ashtu, përmbajnë sasi të vogla të omega-3.

Të gjithë këta janë faktorë të rëndësishëm në parandalimin e sëmundjeve të zemrës dhe diabetit.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shafrani i Indisë, një bimë çudibërëse

Shafrani i Indisë po konsiderohet si një ilaç në mjekësi. Kjo bimë njihet mijëra vjet më parë në Indi, duke u përdorur përveçse si një erëz aromatike edhe si një bimë mjaft e efektive medicionale me përfitime të shumta shëndetësore. Përbërja shafranit nga kurikumi, ka bërë që shkencëtaret ta krahasojnë kurikumin me medikamente anti- inflamatore, por pa efekte anësore, sidomos për...