Kilogramët e shtatzënisë duhet të humben ngadalë

Gjatë shtatzënisë femrat mesatarisht fitojnë 15 kilogramë, ndërsa pas lindjes ato humbin rreth pesë kilogramë, ndërsa jo rrallëherë është mjaft vështirë të largohet pjesa e mbetur.

Ja disa këshilla për humbje kualitative në peshë pas lindjes:

1. Konsumoni ushqim pesë herë në ditë dhe asnjëherë mos e anashkaloni mëngjesin.

2. Së paku gjysmë ore në ditë merruni me ndonjë aktivitet sportiv, ndërsa nëse kjo është ngarkesë, atëherë çdo ditë ecni nga një orë.

3. Në ushqimin tuaj përfshini më shumë pemë dhe perime, ndërsa shmangni vetëm patatet, bananet dhe rrushin.

4. Pini më shumë lëngje (ujë, lëngje pemësh të freskëta, çaj).

5. Mos hani ushqim pas orës 19-të.

6. Nga ushqimi tentoni të largoni sheqerin, miellin, qumështin, produktet e qumështit dhe kripën, sepse kanë shumë kalori.