Home Ushqim Kivi i mirë për zemrën

Kivi i mirë për zemrën

Kivi i mirë për zemrënSipas një studimi të bër rrethë ndikimit të kivit në organizem janë gjetur rrezultate se kivi është shumë i mirë për zemrën.

Në këtë studim kanë marrë pjesë 43 vullnetarë me nivel të lartë të yndyrave në gjak ka treguar se nëse konsumohen nga dy kivi në ditë, rritet dukshëm niveli i HDL-kolesterolit, vitaminës C dhe E, ndërsa zvogëlohet niveli i përgjithshëm i kolesterolit dhe LDL-kolesterolit .

Revista International Journal of Food Sciences and Nutrition shkruan se koha e nevojshme që të arrihet efekti pozitiv është tetë javë.

Në bazë të rezultateve, autorët e studimit kanë ardhur në përfundim se konsumimi i rregullt i kivit ka efekt pozitiv në statusin antioksidues dhe vepron kudnër faktorëve të rrezikut për zhvillimin e sëmundjeve të zemrës dhe enëve të gjakut te personat me hiperlipidemi.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...