Home Shëndetësi Kjo është proteina që lufton kancerin e qafës të mitrës

Kjo është proteina që lufton kancerin e qafës të mitrës

Kjo është proteina që lufton kancerin e qafës të mitrësKanceri në qafën e mitrës është një shqetësim shumë i madh për femrat në mosha të ndryshme. Pirja e duhanit dhe shumë faktorë të tjerë të mjedisit ndikojnë në zhvillimin e këtij kanceri.

Prej vitesh shkenca është duke punuar për të luftuar kancerin e qafës të mitrës. Sipas saj, ky kancer mund të luftohet me ndihmën e inflamacioneve qelizore, të cilat përmbajnë proteina NFkB. Këto proteina  pengojnë qelizat e kancerit për t’u përhapur.

Shumë trajtime të reja kanë për qëllim që të ndalojnë progresin vdekjeprurës të kancerit. Një ndër këto trajtime janë dhe kimioterapitë por ato shkatërrojnë edhe sistemin imunitar. Hulumtimi i ri kërkon të mbrojë organet dhe të dobësojë qelizat e kancerit për të mos u përhapur.

Femrat sulmohen nga një virus i quajtur HPV dhe ky virus nuk tregon asnjë simptomë deri në momentin që shkaktohet kanceri i qafës të mitrës. Kontrollet vjetore mund t’ju ndihmojnë të kapni në kohë zhvillimin e kancerit. gjithashtu në ndihmë ju vjen edhe proteina NFkB e cila lufton dhe ju mbron nga kaceri i gjirit dhe qafës të mitrës.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i lashtë i gjyshes që shëron gjithçka

Sot do t’jua tregojmë recetën e një ilaçi tradicional gjerman i cili është përdorur për trajtimin e shumë sëmundjeve të ndryshme. Ky ilaç i përket mjekësisë alternative, ndërkaq thuhet se i trajton infeksionet, lodhjen, gripat, kolesterolin, arterosklerozën, etj. Gjithashtu është tejet fitimprurës për rastet e gurëve në veshka. Ilaçi fantastik natyral është i suksesshëm edhe në pastrimin e toksinave nga trupi dhe...