Kjo përzierje lufton dhjamin dhe inflamacionin

Kjo përzierje lufton dhjamin dhe inflamacioninUshqime të ndryshme kanë efekte të ndryshme pas konsumimit, por kur puna vjen tek ushqimet e fermentuara ju duhet të jeni të bindur se këto ushqime do të bëjnë që ju të ndiheni më energjikë dhe në një humor më të mirë se më parë.

Ushqimet e fermentuara stimulojnë rritjen e bakterieve të mira si Laktobacili dhe Bifidobakteri, të cilët ulin laktozën, sheqerin nga frutat dhe ndihmojnë trupin tuaj të tretë më kollaj. Trupi ynë përmban bakterie të ndryshme të cilat janë “të mira” dhe ju ndihmojnë të përthithni lëndët ushqyese që ju duhen.

Këto ushqime luftojnë bakteriet e dëmshme si E.coli dhe C.difficile.
Ushqimet e fermentuara duke përshirë lakrën turshi, kefirin, kosin, janë të pasura me probiotikë.
Probiotikë janë “bakterie të mirë” të cilët bëjnë të mundur transportimin e ushqimit drejt stomakut dhe parandalojnë probleme të ndryshme me aparatin tretës si diarrea, sindroma e balonës së fryrë ose irritime të ndryshme.
Prandaj sot po iu sjellim një recetë shumë të thjeshtë dhe efektive sesi të përgatisni lakra të fermentuara. Ju duhen vetëm 20 minuta.