Kjo shtojcë dietike shkatërron gurët në veshka

7Një shtojcë e vetme dietetike mund të shkatërrojë gurët në veshka. Është shumë herët për të thënë nëse përbërësi hydroxycitrate (një derivat i acidit citric) mund të jetë një trajtim parandalues për gurët në veshka, por e sigurt që i shkatërron, ndonëse ka efekte anësore.

Kristalet oxalate, të cilat janë komponenti më i zakonshëm i gurëve në veshka, depozitohen brenda veshkave dhe mund të ngecin në traktin urinar duke shkaktuar dhimbje shumë të mëdha.

Gurët në veshka prekin rreth 12 % të meshkujve dhe 7% të grave, Tensioni i lartë i gjakut, diabeti dhe obeziteti mund të rrisin rrezikun.

Mjekët shpesh u bëjnë thirrje njerëzve që janë të rrezikuar nga gurët në veshka të pinë shumë ujë e të shmangin ushqimet e pasura me oxalate, si spinaq, bajame dhe bamje, shkruan living. Mjekët rekomandojë potassium citrate, një shtojce dietetike që mund të ngadalësojë rritjen e kristaleve.

KËSHILLA TË NGJASHME