Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Kokakola është shumë e dëmshme për shtatzënat

Kokakola është shumë e dëmshme për shtatzënat

Një studimi i ri i realizuar nga Universiteti i Louisianas ka gjetur lidhshmëri ndërmjet konsumimit të kokakolës (me sheqer) dhe diabetit gestacional (te shtatzënat).

Diabeti gestacional është njëri nga komplikimet më të shpeshta në shtatzëni, që pas shtatzënisë mund të sjellë deri te diabeti i përhershëm tip 2, ndërsa njëherit paraqet edhe rrezik të madh edhe për frytin, kur dihet se fëmijët e nënave që kanë pasur diabet gjatë shtatzënisë, në moshë të re sëmuren nga mostolerimi i glukozës, mbipesha dhe diabeti.

Në studimin e botuar në revistën Diabetes Care, janë përfshirë 13.500 femra të cilat janë përcjellë për dhjetë vite.

Rezultatet kanë treguar se femrat të cilat kanë konsumuar më shumë se 5 gota kokakola në javë, ishin për 22% më të rrezikuara që të zhvillojnë diabet, sesa femrat të cilat kishin konsumuar kokakola vetëm njëherë në muaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...