Home Këshilla Seksuale Kolesteroli i lartë i dëmshëm për jetën seksuale të grave

Kolesteroli i lartë i dëmshëm për jetën seksuale të grave

Kolesteroli i lartë në gjak, ka vetëm një zgjedhje të mundshme: të bësh gjithçka për ta ulur atë.

Së pari, për shkak se nivelet e larta të këtyre yndyrnave në gjak paraqesin rrezik të lartë shëndetësor, kardiovaskular, kryesisht, por jo vetëm. Dhe së dyti, pasi kolesteroli i lartë të çon në pasoja të rënda në fushat e tjera të jetës, si ajo seksuale përshembull.

Këtë e ka treguar një studim shkencor, i kryer në Universitetin e Napolit sipas të cilit, kolesteroli i lartë në gjak, është i dëmshëm për jetën seksuale të grave.

Konkretisht, ai pengon eksitimin e tyre, orgazmën dhe kënaqësinë e përgjithshme seksuale në shtrat.

Studimi i publikuar edh enë revistën shkencore “Journal of Sexual Medicine”, tregon sesi kjo lloj yndyrne, ndikon në seksualitetin femëror, në mënyrë mjaft negative.

TË TJERA

Rreziqet e fshehura të proteinës pudër

Mund të përmbaj sheqer, kalori dhe kimikate toksike. Të gjithë të pasionuarit pas palestrës në ndonjë pikë vendosën të kthehen drejtë proteinës pudër për rezultate më të mira dhe të shpejta në përmirësimin e shëndetit. Kjo pasi që proteina është esenciale për të formësuar dhe mbajtur në formë muskujt, për të forcuar eshtrat, për të rritur energjinë etj. Shumë të rritur nuk...