Home Ushqim Konsumimi i frutave ul stresin

Konsumimi i frutave ul stresin

Situatat e stresit ndikojnë jo vetën në ekuilibrin psikologjik, por në afate të gjata, mund të kenë ndërlikime fizike tek individët.

Prandaj, konsumi i frutave ul emocionet dhe të qetëson. Sipas doktor Masud Kimigar, frutat përmbajnë magnez dhe vitamina C, lëndë që të gjitha, ndikojnë në uljen e stresit tek njeriu.

Ai shtoi se qershia dhe vishnja e thatë duke qenë se përmbajnë antiokside si vitamina C, parandalojnë problemet në tru që ndikojnë në uljen e mësimit dhe kujtesës.

Ndërkaq, vitamina C që ndodhet tek frutat ul sasinë e hormoneve që shkaktojnë stresin në trup, prandaj rritte rezistenca ndaj emocioneve.

Gjithsesi në situata stresi, qoftë emocionale apo fizike, për të mos patur shqetësime, është e këshillueshme të merrni edhe shtesa vitaminash vitaminash.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Shtatë ushqime për pastrimin rrënjësor të mushkërive

Përkujdesja për mushkëritë është një hap i shkëlqyer që mundëson mbrojtjen nga sëmundjet e ndryshme. Në këtë artikull do të mësoni për 7 ushqimet që pastrojnë dhe detoksifikojnë këtë organ të rëndësishëm. Çaji Jeshil Ekspertët rekomandojnë pirjen e një filxhani të ngrohtë me çaj jeshil përpara gjumit. Kjo do të ndihmojë të pastroni organizmin dhe mushkëritë nga toksinat, por edhe të ruajë shëndetin...