Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Konsumimi i sheqerit në shtatzëni – rreziqet ndaj fëmijës

Konsumimi i sheqerit në shtatzëni – rreziqet ndaj fëmijës

Sa më shumë që një grua shtatzënë konsumon sheqer në shtatzëni, aq më tepër e rrezikon fëmijën e saj të ardhshëm.

Fëmija pas lindjes rrezikon të preket nga alergjitë si dhe astma, sipas një studimi nga Reuopean Respiratoru Journal, transmeton Klan Kosova.

Edhe hulumtimet e më parme kanë treguar se astma dhe konsumimi i sheqerit kanë një ndërlidhje, kështu që një dietë e nënave po që do të luajë rol.

Në studimin ku pjesë kanë qenë nëntë mijë nëna që ishin shtatzënë në vitet e 90-ta dhe bashkë më fëmijët e tyre, kur kanë mbushur shtatë vjet, janë testuar për astma dhe alergji të zakonshme si, në bari, mace e merimanga.

Ato janë pyetur se gjatë kohës së shtatzënisë sa kanë mundur të konsumojnë sheqer, përmes ushqimeve të ndryshme që kanë marrë. Këtu nuk është përfshirë sheqeri natyral që gjendet nëpër fruta e perime.

Dhe kur janë krahasuar rezultatet, fëmijët e nënave që kanë konsumuar sheqer kanë rezultuar të jenë më të ndjeshëm, me alergji e astma, kurse ato që kanë konsumuar më pak sheqer, të fëmijët e tyre nuk është që kanë dalë komplikime të tilla.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Këto ushqime pengojnë gjumin normal

Ne e dimë që ushqime të caktuara që përmbajnë kafeinë ose sheqer mund të stimulojnë sistemin nervor, duke e bërë të vështirë gjumin. Por ka edhe ushqime që do të kenë efektin e kundërt. Mos harroni karbohidratet Ushqyerja që përfshin nxjerrjen e karbohidrateve mund të prishë ekuilibrin kimik të trupit dhe kështu të parandalojë gjumin e mirë. Në vend që t’i eliminoni...