Home Këshilla të ndryshme Konsumoni sa më pak sheqer

Konsumoni sa më pak sheqer

sheqeriA e dini se sheqeri është shumë i dëmshëm për shëndetin, ai mund të varfërojë organizmin nga kripërat minerale, konsumimi i tepër i  sheqerit mund të rrisë aciditetin e gjakun çka do të shkaktonte tumorin. Prodhon acide me yndyrë, shkakton humbjen e kujtesës.

Përdorimi i tepër i tij mund të shkaktojë gjëndje gjumi gjatë gjithë kohës mund të ndjeheni përgjumshëm.

Sheqeri është shumë i rrëzikshëm pasi mund të shkaktojë e të krijojë variçet në trupun tuaj, shkakton diabetin, sa më pak sheqer të konsumoni aq më mirë do të jetë dhe për trupin tuaj.

Sheqeri mund të shkaktojë dhe tension të lartë, tek njerëzit mbipeshë sheqeri është faktori kryesor i mbipeshës.

Ju këshillojmë që sa më pak sheqer të përdoni aq më mirë do të jetë për metabolizmin tuaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Surja dhe Duaja Ja-Sin – Me shkronja latine dhe përkthim Shqip

Surja Ja-Sin (36) është mekkase dhe ka takte të shkurtra dhe ritme të shpejta. Numri i ajeteve të saj është tetëdhjetë e tre si dhe është më e vogël dhe më e shkurtë se sureja paraprake (surja Fatir), e cila ka dyzet e pesë ajete. Kështu, tekstet e shkurtra dhe ritmi i shpejtë i japin sures një natyrë të posaçme...