Kosi payndyrë parandalon obezitetin dhe diabetin

Një dietë e pasur me fibra vegjetale dhe kos parandalon obezitetin dhe diabetin.Gjithashtu kosi është shumë i mirë për organizmin dhe kosi është i mirë për luftimin e infeksionevë.

Përfundimi ka dale nga një studim finlandez i prëzantuar në kongresin e shoqerive të diabetit të zhvilluar në Itali.

Kërkimi tregon se tretesit laktike nuk veprojne vetem tek mukoza e zorreve, sic besohej më parë, por kane efekte të rëndësishme për të gjithë organizmin.
Rregullojnë ndër të tjera edhe thithjen e energjise nga ushqimet dhe mund ta pakesojne atë në 2 përqindje.