Home Shëndetësi Kosi payndyrë parandalon obezitetin dhe diabetin

Kosi payndyrë parandalon obezitetin dhe diabetin

Kosi payndyrë parandalon obezitetin dhe diabetinNjë dietë e pasur me fibra vegjetale dhe kos parandalon obezitetin dhe diabetin.Gjithashtu kosi është shumë i mirë për organizmin dhe kosi është i mirë për luftimin e infeksionevë.

Përfundimi ka dale nga një studim finlandez i prëzantuar në kongresin e shoqerive të diabetit të zhvilluar në Itali.

Kërkimi tregon se tretesit laktike nuk veprojne vetem tek mukoza e zorreve, sic besohej më parë, por kane efekte të rëndësishme për të gjithë organizmin.

Rregullojnë ndër të tjera edhe thithjen e energjise nga ushqimet dhe mund ta pakesojne atë në 2 përqindje.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...