Home Modë & Estetikë Kremrat kundër plakjes e rrisin rrezikun nga kanceri

Kremrat kundër plakjes e rrisin rrezikun nga kanceri

Kremrat kundër plakjes e rrisin rrezikun nga kanceriKremrat kundër plakjes së lëkurës e rrisin rrezikun e kancerit të lëkurës, theksojnë ekspertët.

Prodhimet të cilat pengojnë plakjen e parakohshme të lëkurës dhe i largojnë rrudhat, në të vërtetë e dëmtojnë pjesën e sipërme mbrojtëse të lëkurës dhe kështu e bëjnë më të ndjeshme ndaj diellit dhe toksinat e rrezikshme, thotë doktori Sam Ajpshtajn, president i shoqatës amerikane për parandalimin e kancerit.

Ajpshtajn thonë se përbërësi më i rrezikshëm i kremit kundër plakjes, është acidi alfa-hidrokside, të cilën në prodhimet e tyre, e përdorin të gjitha kompanitë udhëheqëse të kozmetikës, shkruan gazeta britanike ‘Telegraph’. “

Shumë meshkuj dhe femra këto produkte i përdorin në lëkurë, duke menduar se e vetmja gjë për të cilën duhet të frikohen, është plakja”, thotë Ajpshtajn.

Shoqata amerikane për parandalimin e kancerit është duke përgatitur një fushatë, qëllimi kryesor i së cilës është informimi i konsumatorëve rreth dëmit nga përdorimi i produkteve të tilla të kozmetikës.

Nga shoqata e prodhuesve të kozmetikës mbrohen duke thënë se në përputhje me zakonin, nuk janë të obliguar që konsumatorët të paralajmërohen rreth dëmit të acidit alfa-hidroksid, nëse niveli i tij nuk i kalon vlerat e lejueshme.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...