Kripa lufton pikat e zeza dhe papastërtitë

Hidhen katër grushte kripë deti e shtypur në mënyrë që të krijohen shumë kokrriza të vogla për të fërkuar lëkurën në mënyrë delikate.

Më pas hidhet gjysmë gote vaj ulliri. Përzierja përhapet në të gjithë trupin menjëherë pas dushit të ngrohtë, atëherë kur poret janë të zmad­huara duke insistuar në zonat e ashpra (bërrylat, gjunjët e thembrat). Pas fërkimit një tjetër dush i ftohtë, për të tonifikuar lëkurën.

E pasur me minerale dhe oligoelemente (përveç sodës e klorit), kripa e detit kryen një efekt të thellë pastrues në lëkurë dhe rekomandohet për të luftuar pikat e zeza dhe papastërtitë.

Stimulon funksionet e lëkurës dhe ka ndër të tjera efekt osmotik.