Kripa në diell

Nëse djersiteni shpejt, kur është kohë e nxehtë, kjo nuk do të thotë të hani njelmët që ta kompensoni mineralin e humbur nga organizmi!

Vetëm sportistët të cilët ushtrojnë dhe garojnë në kushte ekstreme (në temperatura të larta dhe në lagështi të madhe të ajrit), duhet të kompensojnë kripën e humbur nga organizmi.

Shumica e ekspertëve këshillojnë të pini të paktën 8-10 gota ujë në ditë nëse peshoni 75 kg. Për çdo 11 kilogram mbipeshë, duhet të shtoni një gotë uji. Pini më shumë nëse jetoni në klimë të nxehtë ose nëse lëvizni shumë.

Nëse, megjithatë, jeni të lodhur të dezorientuar, ndieni turbullim, kokëdhembje ose ngërçe në këmbë, e që të gjitha këto mund të jenë shenja të mungesës së kripës në organizëm, më së miri është të pini pije energjetike, që përmban kripë (sodium), por në sasi të vogla. /Telegrafi/