Home Këshilla të ndryshme KUJDES! Ja çfarë mund t’ju shkaktojë pirja e paracetamolit dhe ibuprofenit

KUJDES! Ja çfarë mund t’ju shkaktojë pirja e paracetamolit dhe ibuprofenit

3Gratë që pinë dy paracetamolë ose dy ibuprofenë një herë në javë ka shanse që të jenë duke dëmtuar dëgjimin e tyre.

Pirja e dy qetësuesve në javë për më shumë se 6 vite është lidhur me humbjen e dëgjimit. Mendohet se këto ilaçe ndalojnë qarkullimin e gjakut në veshin e brendshëm dhe e ekspozojnë atë ndaj zhurmave të larta.

Sipas një studimi, 1 në 20 gra që vuajnë nga shurdhimi i pjesshëm, fajësojnë ilaçet qetësuese që kanë pirë.

Kjo nuk është e provuar vetëm tek gratë por edhe tek burrat që i kanë konsumuar ilaçet për dhimbjet e kokës dhe të shpinës. Rreziku është i madh dhe duhet të ndalohet menjëherë pirja e tyre.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit

Vitet e fundit, uji i kokosit është bërë një pije shumë e famshme. Është i shijshëm, freskues dhe gjithashtu i mirë për shëndetin tuaj. Për më tepër, është i ngarkuar me disa lëndë ushqyese të rëndësishme, përfshirë mineralet që shumica e njerëzve nuk i marrin sa duhet. Më poshtë gjeni disa nga përfitimet shëndetësore të ujit të arrës së kokosit. Mund të ketë...