Home Shëndetësi Kujdes këto ushqime, shkaktojnë kancer

Kujdes këto ushqime, shkaktojnë kancer

Kujdes këto ushqime, shkaktojnë kancerPavarësisht se nuk është gjendur shkaktari kryesor i kancerit, studimet e shumta shkencore dhe mjekësore tregojnë se mënyra e jetesës është një nga shkaqet që ndikon më shumë në shfaqjen e qelizave kancerogjene.

Sipas Shoqatës Kanadeze të Kancerit, rreth një e treta e të gjithë kancereve është shkaktuar nga ushqimet dhe pijet e papërshtatshme për organizmin.

Peshku i konservuar:

Sipas hulumtimeve thuhet se peshku i konservuar përmban rreth 16 herë më shumë qeliza kancerogjene se peshku i egër.

Vajrat e hidrogjenuara:

Disa vajra të caktuara si vaji i sojës apo vajra të tjera bimore që janë të hidrogjenuara rrezikojnë deri në 25% shfaqjen e qelizave kancerogjene. Në vend të tyre këshillohet të përdoret vaj ulliri ekstra i virgjër.

Kokoshkat e bëra në mikrovalë:

E kemi thënë edhe më parë që mikrovala ka rreze kancerogjene. Kokoshkat e bëra me vaj në mikrovalë rrezikojnë të shkaktojnë lloje të ndryshme kanceri.

Sheqeri i përpunuar:

Sheqeri është shumë problematik sepse nëse konsumohet në masë shkakton varësi si drogat dhe ushqen qelizat kancerogjene të gjirit dhe llojeve të tjera të kancerit.

Mishi dhe sallami i përpunuar: vitin e kaluar Organizata Botërore e Shëndetësisë ka dhënë një njoftim ku thonte që mishi, proshuta, sallami dhe salcicet e përpunuara shkaktojnë kancer.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Sallata marule, aleatja më e mirë për t’u dobësuar, lehtësuar stresin dhe për të fjetur 8 orë rresht

Është mbretëresha e sallatave, por është gjithashtu një burim i shkëlqyeshëm i ushqyesve dhe ofron përfitime të shumta shëndetësore: kjo është arsyeja pse sallata marule nuk duhet të mungojnë në dietën tuaj. Pavarësisht se konsumohet shpesh për dietë, sallata marule është në të vërtetë një ushqim me veti të shumta terapeutike. Sallata marule është në dispozicion gjatë gjithë vitit, me...