Home Këshilla për Prindër Kujdes, komunikimi me fëmijët duhet të jetë nga poshtë lart dhe jo...

Kujdes, komunikimi me fëmijët duhet të jetë nga poshtë lart dhe jo e kundërta

Kujdes, komunikimi me fëmijët duhet të jetë nga poshtë lart dhe jo e kundërtaPrindër, kur flisni me fëmijën tuaj, kujtohuni, që flisni në një pozicion nga lartë poshtë. Pra, ju jeni lart dhe ulni pak kokën, për të folur me fëmijën, ndërsa fëmija, e ngre shumë kokën, për t’ju dëgjuar ju.

Pozicionohuni njëherë të vetme, si fëmijët. Provoni një herë, siç bëjnë fëmijët çdo çast dhe do të provoni vetëm vështirësinë fizike, që has fëmija, për t’ju dëgjuar. Pa mendoni, se me sa vështirësi të tjrera haset fëmija, për të kuptuar fjalën tuaj.

Mos harroni, ju e keni lënë pas fëmijërinë, ndërsa fëmija, do të jetë, në të ardhmen i rritur. I rrituri duhet ti ketë parasysh këto diferenca, nëse vërtetë do, që të bëjë mirë misionin e prindit./living/

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ilaçi i famshëm OKI: Ja çka mund t’i bëj trupit tuaj

Ky ilaz redukton temperaturën, dhimbjen dhe inflamacionin, shkruan Periskopi. Ilaçi i njohur si ‘Oki’ ose siç njihet ndryshe Ketoprofeni, po përdoret në përmasa shumë të mëdha në Kosovë. Para disa muajsh, Shqipëria vendosi të ndalonte shitjen e këtij ilaçi pa recetën e mjekut mbi 40 miligram. Sidoqoftë, kjo masë që ndalon përdorimin pa lejen e mjekut nuk ekziston në Kosovë,...