Home Këshilla të ndryshme Kujdes – ky artikull i shkakton sëmundjet më të këqija: Menjëherë largojeni...

Kujdes – ky artikull i shkakton sëmundjet më të këqija: Menjëherë largojeni nga menyja!

Sipas Qendrës Amerikane të Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, ekspozimi ndaj bisfenolit-A është shumë i përhapur në gjithë botën.

Për t’u kujdesur më mirë për shëndetin tonë, është e nevojshme që çdo ditë të hamë ushqim të freskët, ndërkaq të shmangim atë në konserva, sepse mund të përmbajë kimikatin shumë të dëmshëm.

Domatja e konservuar

Brendësia e ambalazhit të shumicës së artikujve të konservuar përmban bisfenol-A (BPA), kimikat i cili është si estrogjeni dhe i cili çrregullon aktivitetin hormonal të organizmit.

Hulumtimet e lidhin BPA-në me sëmundjet e zemrës, dëmtimin e zorrëve, sterilitetin dhe me probleme të tjera riprodhuese.

Sipas Qendrës Amerikane të Kontrollit dhe Preventivës së Sëmundjeve, ekspozimi ndaj bisfenolit-A është shumë i përhapur në gjithë botën.

Edhe pse të gjithë artikujt e konservuar nuk janë për t’u brengosur, domatja e konservuar është posaçërisht e dëmshme, sepse për shkak të thartirës së saj të lartë BPA-ja mbetet në të. 

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...