Home Këshilla të ndryshme Kujdes! Larja çdo ditë ka pasoja në shëndet

Kujdes! Larja çdo ditë ka pasoja në shëndet

4Ka nga ata njerëz që larjen çdo ditë e kanë bërë pjesë të rutinës. Nëse nuk bëni pjesë tek ky grup, mos u ndieni të turpëruar. Sipas një studimi të ri, larja shpesh shkakton më shumë dëme sesa dobi.

Sipas Qendrës Shkencore të Gjenetikës tek Universiteti Utah, në SHBA, larja shpesh mund të dëmtojë mikroorganizmat, bakteret dhe viruset që gjenden në trupin e njeriut.

Këto mikroorganizma janë të rëndësishme për shëndetin, dhe sipas ekspertëve, përçarja e ekosistemeve mikrobiale mund të ketë pasoja në sistemin imunitar, të tretjes, madje edhe në zemer.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...