Home Shëndetësi Kujdes me antibiotikët te fëmijët!

Kujdes me antibiotikët te fëmijët!

Kujdes me antibiotikët te fëmijët!Antibiotikët shpëtojnë jetë, por ekspertët tërheqin vërejtjen se prindërit janë duke u dhënë tepër shpesh (shpesh pa nevojë) antibiotikë fëmijëve të tyre.

Një studim i bërë tash vonë në Amerikë ka treguar se, përdorimi vend e pa vend i antibiotikëve në fëmijëri, shoqërohet me mbipeshë në moshë të rritur. Ekspertët nga Shkolla “John Hopkins” për shëndet publik

(JHSPH), studimi i të cilëve është botuar në revistën “International Journal of Obesity” kanë përcjellë 163.620 fëmijë të moshës nga 3 deri 18 vjet, në periudhën midis viteve 2001 dhe 2012.

Me shikimin e kartelave shëndetësore, kanë konstatuar se 20% të fëmijëve kishin përdorë antibiotikë shtatë a më shumë herë para moshës së tyre 15-vjeçare, gjë që manifestohej me një dallim në peshë krahasuar me fëmijët e tjerë. Dihet se antibiotikët çrregullojnë florën e zorrëve, respektivisht ndryshojnë mënyrën sesi absorbohen materiet ushqyese, duke nxitur edhe mbipeshën.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...