Home Këshilla për Prindër Kujdes mos e mbuloni karocën e fëmijëve

Kujdes mos e mbuloni karocën e fëmijëve

Kujdes mos e mbuloni karocën e fëmijëveShpesh herë në përpjekje për të mbrojtur fëmijën nga rrezet e diellit, nënat përdorin napa, gazra, ose copa të holla për të mbuluar karrocën.

Por ky veprim mund t’i shkaktojë edhe humbjen e jetës bebes, kjo pasi mbulimi dhe qoftë me një napë të hollë, sjell brenda karrocës një rritje drastike të temperaturës duke rritur dhe rrezikun për SIDS (Sindromën e vdekjeve të papritura tek foshnjat).

Sipas një grupi studiuesish suedezë, hedhje e një garze apo një mbulese, sjell uljen e qarkullimit të ajrit dhe si pasojë rritje të nxehtësisë.

Kështu ata provuan se brenda një karroce në diell të mbuluar, temperatura rritej rreth 16 gradë më shumë se një karrocë e pazbuluar.
Ata shpjegojnë se foshnjat duke qenë një ngrohtësi të tillë, mendon se ndoshta është sërish në mitër dhe ndalon se marri frymë.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...