Home Këshilla të ndryshme Kujdes mos i injoroni dhimbjet në shpinë, janë shenjë se mund të...

Kujdes mos i injoroni dhimbjet në shpinë, janë shenjë se mund të vdisni para kohe

dhmbjetKatër nga pesë njerëz së paku njëherë në jetë kanë përjetuar dhimbjet në shpinë. Te disa dhimbjet janë kronike dhe konstante, shkaktuar nga lëndimet apo qëndrimin jo të mirë, e te disa dhimbja shfaqet edhe vetvetiu.

Studimi i fundit tregon se ata njerëz që vuajnë nga dhimbjet në shpinë, në fakt për 13 për qind kanë më shumë gjasë të vdesin më herët, pa marrë parasysh në gjendjen paraprake shëndetësore. Po ashtu, është vërtetuar se ilaçet nuk janë edhe aq efikase në këtë drejtim.

Sipas ekspertëve dhe mjekëve, njerëzit duhet ta marrin me vëmendje të shtuar dhimbjen në shpinë. Sipas tyre, dhimbjet në shpinë janë problem serioz, tregojnë gjendjen jo të mirë të organizmit të njeriut,transmeton gazeta Kosova Sot.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ja pse nuk duhet të hani banane me stomakun bosh

Shpesh në mëngjes që të mos dalim me stomakun bosh nga shtëpia, marrim një banane, që na tingëllon si opsioni i përsosur. Është e shëndetshme, ushqyese dhe do të japë energji, që për mëngjes është shumë e nevojshme. Mirëpo, sipas nutricionistëve, çuditërisht, banania është një nga ushqimet më të këqija për t’u konsumuar për vaktin e mëngjesit. Pavarësisht se përmbajnë kalium,...