Kujdes nëse e keni gojën e thatë, vuani nga kjo sëmundje

Kujdes nëse e keni gojën e thatë, vuani nga kjo sëmundjeGoja e thatë di të jetë e shpeshtë dhe shpesh e parrezikshme, por nganjëherë di të jetë simptomë për disa sëmundje.

Normale është nëse nuk keni konsumuar sasi të duhur të ujit apo shkaku i nervozizmit. Edhe kafeja e tepërt e shkakton. Por një thatës konstante tregon për simptoma më serioze URTHI Thatësia e gojës shpeshherë përcillet me urthin, e shpeshherë shkakton edhe inflamacionin e fytit. Inflamacioni shkaktohet me kalimin e acideve të lukthit nga vezoret në fyt.

DIABETI Niveli i lartë i sheqerit në gjak mundet të shkaktojë thatësinë e gojës.

Kjo për faktin se gjatë rritjes së glukozës në gjak, veshkat humbin aftësinë e përpunimit të lëngjeve, duke shkaktuar edhe dehidrimin e trupit.
PËRDORIMI I DISA ILAÇEVE Janë rreth 400 lloje të ilaçeve që e shkaktojnë tharjen e gojës.

Por, tharja e gojës shfaqet edhe te artriti reumatoid, lupusi (sëmundje në të cilën sistemi imun sulmon nyjat e shëndetshme) dhe vaskulitisa (inflamacioni i enëve të gjakut).