Home Këshilla të ndryshme Kujdes nga marrja e tepërt e tabletave kundër kokëdhimbjes!

Kujdes nga marrja e tepërt e tabletave kundër kokëdhimbjes!

Me qindra mijëra njerëz, sipas ekspertëve, vuajnë nga kokëdhimbjet, si pasojë e përdorimit të tepruar të ilaçeve kundër dhimbjeve.

Rreziku më i madh është tek të cilët çdo të dytën ditë për shërimin e kokëdhimbjes apo të ndonjë sëmundjeje tjetër marrin aspirinë, ibuprofen apo paracetamol. Marrja e tepërt e atyre ilaçeve mund ta bëjë trurin më të ndjeshëm në dhimbje, duke hapur rrugën drejt kokëdhimbjeve të tjera.

Kështu njerëzit ndodhen në rrugë pa krye, ku dhimbjet bëhen edhe më të forta, atëherë merren edhe më shumë ilaçe, e njerëzit bëhen edhe më të ndjeshëm në dhimbje.

Organizata “NICE”, e cila përkujdeset për shëndetin njerëzor, thekson se mjekët nuk e kanë diagnostikuar në mënyrën më të mirë shkasin e dhimbjes apo nuk kanë ofruar trajtimin më të mirë të mundshëm.

‘Për shumicën do të ishte më mirë ndonjë shërim alternativ, si inhalimi i oksigjenit apo akupunktura’, porosisin nga NICE-a.

TË TJERA

Çfarë duhet të dini që të parandaloni sëmundjen e diabetit

Simptomat më klasike të diabetit janë lodhja, urinimi i shtuar, etja dhe uria e tepruar. Por ka edhe disa simptoma të tjera që mund të jenë shenja paralajmëruese, që janë më pak të dukshme. Periodontiti Periodontiti është një sëmundje e mishrave të dhëmbëve, që mund të shkaktojë lirimin ose rënien e tyre. Kjo sëmundje është dy deri në tre herë më e...