Home Modë & Estetikë Kujdes pastroni mirë fytyrën para gjumit

Kujdes pastroni mirë fytyrën para gjumit

Kujdes pastroni mirë fytyrën para gjumitTë gjitha vajzat e kanë provuar të flenë pa pastruar më përpara grimin. Mona Gohara, profesor i dermatologjisë në Yale, thotë se lëkura përdor gjumin si një mundësi për t’u rigjeneruar dhe produktet kozmetike e vëshirësojnë këtë proces, duke bllokuar poret dhe njëkohësisht duke u bërë shkaktarë për shfaqjen e akneve në lëkurë.

Nëse ky proces ndodh në ndonjë rast të rrallë nuk përbën problem, por nëse kthehet në zakon atëherë lëkura mund të ketë shumë probleme.

Gohara rekomandon të pastroni mirë fytyrën para dhe pas gjumit nëse doni të eliminoni aknet bezdisëse që shpesh shfaqen nga mungesa e kujdesit që tregoni ndaj lëkurës tuaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Arsyet përse ju lotojnë sytë, zgjidhjet për secilin rast

Lotët janë të rëndësishëm për shëndetin e syve. Ato i lubrifikojnë ato, i ushqejnë dhe mbrojnë shëndetin e tyre. Lotët përbëhen nga uji, sekrecione të ndryshme, vajra yndyrorë dhe mbi 1,500 proteina të ndryshme. Shkarkimi i tyre nëpërmjet të qarës është shumë e shëndetshme për organizmin. Lotët prodhohen nga gjendrat sipër syve dhe nën qepalla. Një ndër funksionet e tjera...