Home Këshilla të ndryshme Kujdesuni per dhembet tuaj

Kujdesuni per dhembet tuaj

Per te eliminuar mbetjet e ushqimeve ne dhembe, ju mund te perdorni perin e dhembeve ose kruajtsen e dhembeve etj. Pra sic e shikojme eshte nje art ne vete pastrimi I gojes.

Ekzistojne fije te ndryshme per dhembet: me mente, fine, te lehta… Nese ju nuk e keni perdorur kurre, filloni me perin e dhembeve te thjeshte, do te jete me e thjeshte. Kalojeni perin para se te lani dhembet nje ne dite do ishte me idelja. Por nese ju nuk keni kohe, me mire do te ju sherbenin vetem dy ose tre here ne jave , sesa ta beni dite per dite dhe shpejt me gjeste te ashpra.

Ju rrezikoni te demtoni mishin e dhembeve. Menyra e perdorimit eshte e thjeshte: kaloni perfin midis cdo dhembi, pa u forcuar.

Ferkojeni lehtesisht deri tek mishi I dhembeve, me pas zbriteni dhe ngjiteni fijen duke pasur para sysh gjatesine e dhembit. Ne kete menyre do te eliminoni mbetjet neper dhembe.

Ndersa furca e brendshme dentare, eshte e nevojshem kur keni aparat tek dhembet ose nuk keni dhembe jo te drejte ,ajo do te ju ndihmoj per te pastruar hapesirat midis dhembeve. Nuk eshte e keshillueshme ne fakt te perdorni krujteset e dhembeve , sepse jane pak te trasha dhe rrezikoni te krijoni hapesira nepermjet dhembeve.

Me pas kemi dhe krujtesen e gjuhes qe ju lejon te pastroni gjuhet nga mbetjet , sidomos ato qe depozitohen ne fund te gjuhes. Merrni cdo gje te nevojshme per goje dhe dhembet, per kete arsye pyesni dentistin tuaj.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Ju duket sikur ju zihen këmbët dhe ju kruhen? Ky është rreziku që ju kanoset!

Sindroma e këmbëve të lodhura (RLS) është një çrregullim, i karakterizuar nga një nevojë e fortë dhe e pakontrollueshme për të lëvizur këmbët. Njerëzit me RLS përjetojnë këtë nevojë së bashku me ndjesitë e çuditshme dhe të pakëndshme në këmbët e tyre, të cilat shpesh i përshkruajnë si ngjethje, zvarritje, këputje, kruajtje, ndjesi shpimi, djegie, dhimbje ose si shkarkime elektrike. RLS...