Home Këshilla për Prindër Këshilla për shtatëzëna Kumbulla e dobishme për shtatzënat

Kumbulla e dobishme për shtatzënat

Kumbulla e dobishme për shtatzënatKumbulla duke qenë se në përbërje të saj ka indeks të ulët glikemik, është shumë e dobishme për gratë shtatzëna me vitaminat, mineralet, potasin, magnezin dhe fosforin që përmban. Kumbulla është një lloj fruti që njihet për përmbajtjen e ulët kalorike dhe efektet freskuese.

Veçanërisht ky frut i konsumuar me bollëk gjatë muajve të verës është i pazëvendësueshëm sepse ka pak kalori dhe ndihmon në dobësim.Ajo ndihmon personat që vuajnë nga kapsllëku dhe ekuilibron sistemin tretës. Ndihmon në ekuilibrimin e sistemit të qarkullimit të gjakut.

Mjekët mund të sugjerojnë kumbullën në rast të sëmundjeve të zemrës, kolesterolit dhe enëve të gjakut. Kur njerëzit kanë nevojë të marrin sheqer është i mjaftueshëm konsumimi i një tasi me kumbulla dhe luleshtrydhe.

KËSHILLA TË NGJASHME

TË TJERA

Mishi i kuq nxit kancerin e zorrëve

Konsumimi i përditshëm i mishit të kuq apo të përpunuar, edhe në sasitë më të vogla, mund të rritë rrezikun e sëmundjeve të rënda të stomakut. Një studim gjashtëvjeçar i Universitetit të Oksfordit me pjesëmarrjen e rreth gjysmë milion grave dhe burrave anglezë të moshës 40 deri 69 vjeç ka treguar se dietat me bazë mishin e kuq shtojnë me...