Kungulli është i mirë për shëndetin tuaj

Ai:
– e përforcon imunitetin
– e përmirëson tretjen
– e nxit hedhjen e helmeve prej organizmit
– e ul nivelin e kolesterolit
– ndikon në qetësimin e sistemit nervor
Kungulli përgatitet thjeshtë, mjafton ta piqni në furë me pak kanellë dhe ka shije të mrekullueshme. Farat e pjekura të kungullit, përveç se janë të shijshme, ato janë të pasura me vitaminë B, proteina dhe japin energji.
Për përgatitjen e supës prej kungull me oriz integral ju nevojiten: 400 gram kungull i pastruar, 80 gram oriz integral, kripë, ujë, majdanoz. Prijeni kungullin në fela të mëdha dhe përvëlojini. Kur të ftohen kalojini në mikser dhe hidhni oriz të zjerrë kripë dhe erza. Shërbejeni me magdanoz.